Bæredygtighed hos Freelmo

Modeindustrien er desværre en kæmpe miljøsynder, og alt, alt for meget tøj og for mange sko ender med at blive kasseret på en mark eller andre steder i naturen.

Hos Freelmo vil vi ikke støtte op om masseproduktion,  hvor der bliver brugt alt for meget CO2 og blandt andet også vand, på at producere sko, som ender med ikke at blive solgt for til sidst at blive kasseret, hvilket, som nævnt, igen er miljøskadeligt.


Mindre forbrug og mindre produktioner

Vi er nødt til sammen at forsøge vores bedste på, at få brudt den cirkel, så vi i stedet kan nøjes med at få produceret de varer, vi rent faktisk har brug for.

For at bryde cirklen og være med til at forhindre denne massemiljøforurening samt det store vandspild, gør vi hos Freelmo også vores allerbedste for at bestille de varer hjem og det antal, som vi antager bliver solgt i løbet af en sæson. Det er svært at forudsige præcist hvilke modeller og størrelser, der vil blive efterspurgt, men vi bruger en del ressourcer på at undersøge, hvad vi kan forvente, at I ønsker at købe den kommende sæson.

Forudbestillinger

Vi benytter os desuden af at lave forudbestillinger hos vores samarbejdspartnere, så de har mulighed for at vide, hvor mange sko vi har brug for til den givne sæson, og de dermed også har bedre mulighed for at lave det rette antal barfodssko i deres produktion.

Vi vil også gerne opfordre til, at bestille og deltage, hvis det da har jeres interesse, når vi en gang imellem giver mulighed for forudbestillinger eller spørger jer om hjælp på eksempelvis Facebook og Instagram, ift. hvilke mærker, modeller, størrelser, farver osv. I har interesse i at købe til jer selv og jeres barn/børn 🙂

Vi kan selvfølgelig altid forbedre os, og vi arbejder hele tiden på at kunne tage flere miljøbevidste valg hos Freelmo. Vi har allerede planer om at tage flere bæredygtige skridt i fremtiden, men ting tager tid og det er ingen hemmelighed at de bæredygtige valg også er de dyrere valg her og nu, men vi gør hvad vi kan for at vi sammen kan investere i vores allesammens fremtid.

Er barfodssko bæredygtige?

Barfodssko er heldigvis i sig selv et bæredygtigt valg af flere grunde. Blandt andet fordi det er minimalistisk fodtøj, der simpelthen ikke indeholder mere i sig, end hvad der er nødvendigt.

Desuden oplever mange, at især barfodssko til børn nemt kan videregives til søskende eller andre børn, da skoene er så dejligt bløde og fleksible, at de nemt og enkelt tilpasser sig de fødder, der kommer i dem. Lidt ligesom et par strømper 🙂 Selvfølgelig skal man lige se på skoens stand og især hælen og ydersålen, men de kan som regel nemt og bekymringsfrit genbruges. 


Tilbage til forsiden.