Her kommer 7 hurtige forklaringer på, hvorfor en barfodssko er, som den er. Der er nemlig en mening med det, og hvert punkt har betydning for fodens og musklernes udvikling. 

 

 1. Barfodssko er lette – de skal være lette på foden og veje mindst muligt, så de belaster og generer mindst muligt.

 2. Barfodssko har zero-drop og er altså helt flade – de har hverken hævet hæl eller en spids der peger opad. Det er sundt for os, at stå helt fladt.

  En hævet hæl presser hele kroppen i en unaturlig holdning, hvilket resulterer i, at vi svajer i ryggen og går foroverbøjet. En flad sko giver altså en oprejs holdning og en ret ryg.

 3. Barfodssko har ingen fast hælkappe. Skoen er altså blød hele vejen rundt på skoen, og der er ikke noget der støtter op eller holde fast omkring hælen og anklen. Dette giver stærkere ankel- og lægmuskler, da vi netop bruger musklerne i stedet for at låse dem fast og gøre dem slappe og dovne!

 4. Ligesom der ikke er nogen fast hælkappe, er der heller ingen hverken svangstøtte eller tåspring (når tæerne peger opad) i barfodssko.

  Sålen er helt flad og samme tykkelse hele vejen igennem fra tå til hæl. Svangstøtte og tåspring tvinger kroppen i en unaturlig position, ligesom en hævet hæl gør.

 5. Barfodssko har en tynd sål som oftest på 3-4 mm. Dette sikrer, at du kan mørke underlaget, du går på gennem skoen. Dette er både med til at styrke musklerne og aktivere nerverne. Det giver psykisk velvære, da det giver en dejlig, let frihedsfølelse, at kunne mærke jorden.

 6. Barfodssko har også en fleksibel sål. Dette sikrer for det første, at foden kan bevæge sig naturligt og frit, fremfor at den er helt stiv inde i en tyk og hård sål. For det andet sikrer det, at skoen følger fodens bevægelser, så det ikke er foden, der tilpasser sig skoen.

 7. Barfodssko har en bred tåboks! Dette er nok det punkt, der med det blotte øje skiller sig mest ud, når det kommer til barfodssko og konventionelle sko.

  Ikke destro mindre, er det et af de væsentligste punkter, da tå-boksen sikrer, at tæerne ikke bliver trykket ind, og at der udover at være plads til tæernes fulde bredde, også er mulighed for at sprede tæerne ud inde i skoene.