For at se nærmere på fordelene ved at gå i barfodssko, vil vi først tage et hurtigt kig på ulemperne ved at gå i almindelige sko. Almindeligt fodtøj kan nemlig være skyld i en lang række af både fod- og kropsproblemer. 

Langt størstedelen af almindelige sko er (alt) for smalle til vores fødder, og fødderne tager dermed form efter skoene. Dette kan blandt andet resultere i at man får hammertå, nedsunken forfod/forfodsfald, deforme tæer, knyster, nedgroede negle og mange andre problemer med fødderne. 

Derudover kan en hævet hæl som vi ser på traditionelle sko blandt andet være skyld i diverse rygproblemer, da den tvinger vores kropsholdning i en forkert og unaturlig stilling. Selvom det kun er et lille løft der er på de sneakers, du måske normalt bruger til hverdag, kan årelang brug af dem altså have seriøse konsekvenser for dit helbred.

 

Det er skræmmende viden at have og samtidig vide, hvor mange der bliver vejledt i brugen af almindelige sko. Jo før du kommer i gang med barfodssko jo bedre, da skaden så kun vil være det mindre. Derfor er det også både et fornuftigt og sundt valg at købe barfodssko til dig selv og dit barn.

Det mest naturlige valg

Det kræver egentlig nok ikke den allerlængste forklaring, at barfodssko simpelthen er det allermest naturlige valg for os, når vi skal have sko på. Bare fødder er selvfølgelig første prioritet, men det er alligevel de færreste af os, der render helt barfodede rundt, når vi er afsted på farten.

Forsøg dog at gøre det til en vane, at tage dine sko af, når muligheden byder sig. I huset, i haven, på stranden, på legepladsen med børnene osv. Det er en dejlig befriende følelse at bruge sanserne og mærke underlaget.

Der er en grund til, at vi er født barfodede; vores kroppe er stærke og vores fødder har potentiale til at blive trænede og styrkede, så de nemt selv kan holde os stående, selv uden alverdens støtte. Har du mon nogensinde tænkt over, hvorfor dit (lille) barn smider sko og strømper så snart det ser muligheden? Det er simpelthen en helt intuitiv handling for dem, fordi, det er det bedste og sundeste for deres fødder, og det kan de mærke, hvis vi giver dem lov 🙂  

98 % babyer fødes med helt normale, uproblematiske fødder, men desværre er der et utal af voksne, der har diverse problematikker. Derfor mener vi også, det er så utrolig vigtigt, at lade de skønne, små fødder forblive raske og lade dem vokse sig sunde og stærke. Derfor er vi klart fortalere for, at helt små børn kommer i barfodssko fra begyndelsen. Naturligvis først når det reelt er en nødvendighed at give dem sko på, for eksempel når det er for koldt udenfor til bare fødder eller når asfalten er for varm at gå på.

Barfodssko fra Freelmo er meget langt fra de almindelige sko, som vi ellers kender til

Nogle af de mest markante forskelle fra almindeligt fodtøj er:

Med et par barfodssko får du altså mulighed for at styrke dine fødder, da musklerne får lov til at blive brugt. Du kan over tid afhjælpe diverse problematikker med blandt andet fødder, knæ og ryg. Du vil kunne opleve at få det bedre psykisk, da det giver en glædelig og fri følelse samtidig med at det er afstressende at få stimuli under fødderne. Det vil desuden være slut med den konstante følelse af, gerne at ville hjem og smide skoene. Med barfodssko er det nemt at gå en hel dag med en behagelig følelse. 

Se og shop barfodssko herunder til børn, kvinder eller mænd.