Læs mere om meningen med barfodsskoens funktioner, og de mange gode grunde til, at de er anderledes end almindeligt fodtøj, her i vores indlæg 7 hurtige om barfodssko

Sko med plads til hele foden

Barfodssko er først og fremmest sko med plads til fødder og tæer, og som understøtter og styrker den naturlige udvikling og træning af fødderne samt kroppen. lader både fødderne og kroppen udvikles og trænes som de er tiltænkt at gøre fra naturens side. Barfodssko understøtter og styrker den naturlige udvikling og træning af fødderne samt kroppen.

Med barfodssko kommer du så tæt som muligt på oplevelsen af at gå med bare fødder i et par sko. Når du går i bare fødder, kan din fod flade ud i sin reelle bredde, tæerne bliver ikke trykket ind, de kan sprede sig, vrikke op og ned samt gribe fast i underlaget, og så kan du naturligvis tydeligt mærke hvilket underlag du går på. Stort set alt dette får du i et par barfodssko!

Barfodssko har en fleksibel og tynd sål, der som regel er omkring 3-4 mm. Sålen er zero drop, hvilket betyder, at sålen har samme tykkelse fra tåspids til hæl. Ofte er barfodssko så bløde og fleksible, at de både kan rulles sammen og sålen kan bøjes på langs. Den tynde og fleksible sål sikrer, at skoen følger fodens bevægelser samt at du kan mærke underlaget, du går på.

Der er god plads til foden og en bred tåboks, så der ikke er fare for, at tæerne bliver trykket sammen, og på sigt bliver deforme.

 

Sørger for at passe på dig og dine fødder

Barfodssko sørger i bund og grund bare for, at dine fødder bliver beskyttet fra eksempelvis koldt vejr, varmt asfalt og skarpe genstande, der kan skade fødderne. Det er nemlig den eneste grund til, at vi er nødt til at have sko på – det er altså ikke fordi fødderne har brug for støtte hverken under foden, om hælen eller ved tæerne. Derfor er barfodssko et både naturligt og ergonomisk valg for fødderne.

Der findes barfodssko til alt slags vejr og du kan altså udover barfodssko både få prewalkers, barfodssandaler, barfodsstøvler, barfodsvinterstøvler og barfodshjemmesko.

Måske sidder du og tænker, hvilke fordele der er ved barfodssko fremfor konventionelle sko, og du kan finde mere info om (sundheds)fordelene ved barfodssko her.